Info
Informatie over Dennis van Overbeeke:

Ik ben van huis uit maatschappelijk werker van beroep. Sinds 1998 houd ik me bezig met fotografie. Na een start als amateurfotograaf voor een huis-aan-huis krant ben ik me inmiddels op beroepsmatige wijze met fotografie gaan bezighouden.

Zowel voor particulieren als bedrijven ontvang ik diverse soorten opdrachten. Van make-overs met visagie tot het illustreren van jaarverslagen. Bruidsreportages en portretten zijn keer op keer een bijzondere ervaring vanwege hun tijdloze karakter. Deze worden gemaakt op diverse buitenlocaties of desgewenst in de fotostudio. De foto’s die ik maak tijdens mijn reizen zijn meer dan een herinnering op zich. Naast fotograferen houd ik me bezig met beeldbewerking en het geven van workshops.

De combinatie van fotografie en maatschappelijk werker heb ik inmiddels ook gevonden. Zo leer ik mensen met een Autistisch Spectrum Stoornis (ASS) fotograferen in het kader van een persoonsgebonden budget (PGB). De wereld door de ogen van iemand met een ASS is bijzonder gedetailleerd en laat zien dat leven met een beperking ook een verrijking kan zijn. Hun werk is te zien op het podium en zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

Het belangrijkste aspect in mijn fotografie is aan te sluiten bij de wensen van de opdrachtgever.